АКТИВНА СОФИЯ

видео

6 многофункционални спортни зали до 2022 г. – 2. СУ в район „Витоша“, 51. СУ в район „Красно село“, 55. СУ в район „Студентски“, 144. СУ в район „Младост“ и 56. и 79. СУ в район „Люлин“. Целта е те да бъдат достъпни за спорт и в извънучебно време.

5 нови спортни зали, за да осигурим възможност за спорт в кварталите – в район „Лозенец“ до 20. СУ, в район „Подуяне“ до метростанцията в „Левски Г“, в район „Люлин“ на ул. „Дж. Неру“ и ул. „И. Ганди“, в район „Илинден“ на бул. „Сливница“ срещу входа на Западния парк и в район „Слатина“. Изграждаме ги в партньорство със спортни федерации и изявени спортисти.

Всички училища на територията на Столична община с физкултурни салони до 2021 г. Предстои изграждането на още само 2 – на 100. ОУ в „Сердика“ и 9. Френска езикова гимназия.

8 училищни спортни зали и 6 физкултурни салона са в процес на строителство.

Първи общински аквапарк с минерална вода и закрит плувен басейн на територията на парк „Възраждане“ до 2020 г. През 2015 г. изградихме многофункционален спортен комплекс „Зона Б-5” на 24 дка с игрища за футбол, тенис, пързалка за кънки и хокей, стрийтбол и др.

Почистване на Панчаревското езеро и обособяване на места за почивка и спорт.

Осигуряваме терен за изграждане на нов национален стадион извън центъра на града, до големи пътни артерии и връзка със станция на метрото.

3 нови скейт парка – в Северния парк, Южен парк II част и Княжеската градина.

Продължаваме изграждането на фитнеси на открито в паркове и квартални градини.

До момента изградихме 57 площадки за фитнес на открито.

Създаваме специална програма за ремонт и изграждане на спортни игрища в кварталите. До момента сме ремонтирали 93 спортни площадки.

Насърчаваме развитието на детско-юношеския спорт с програма за финансиране на детските школи на спортните клубове. До момента сме подкрепили 198 спортни клуба.

Даваме възможност за прозрачно и дългосрочно отдаване на общински спортни обекти на спортни клубове и федерации за тяхната модернизация и разширяване на свободния достъп до тях.

Създаваме, поддържаме и разширяваме всяка година Календара на спортните събития, организирани и подпомогнати от Столична община.

Следваща тема
СИГУРНА СОФИЯ